Blog

11/02/2020
 

3 Steps for Affiliate

11/02/2020

3 Stappen om jouw Affiliate Marketing Bedrijf op te richten

In ons eerdere artikel over ’wat is affiliate marketing’ hebben we geconcludeerd dat affiliate marketing voor ieder bedrijf een must is. Je kunt een groot bereik genereren en alleen betalen voor het uiteindelijke bedrijfsresultaat. De efficiëntie en effectiviteit van jouw marketingactiviteiten verhogen omzet en verkoopvolume voor jouw winkel. En in alle eerlijkheid, het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Dus, de vraag luidt: hoe begin ik met affiliate marketing?

Op basis van de ervaring met wereldwijde affiliate marketing voor meer dan 16 jaar, heeft Cashback World eCommerce een eenvoudig proces in 3 fasen gecreëerd om mee aan de slag te gaan:

1. Aan de slag - interne strategie

De eerste fase is jouw eigen interne strategie waarbinnen je bepaalt wat jouw doelen zijn. Om te beginnen met affiliate marketing moet je een duidelijk doel hebben. Wil je meer registraties op jouw website? Of is jouw doel het verhogen van de verkoopresultaten? Het is belangrijk om jouw doelen duidelijk te hebben voor korte en lange termijn zodat je kunt kiezen welk type remuneratiemodel je wilt toepassen in jouw affiliate programma. Wil je de adverteerder commissie betalen per klik, lead of aankoop?

Naast het doel moet je ook de hoogte van de commissie bepalen. Met het bepalen van deze hoogte, moet je altijd denken: Wat is een enkele klant waard? In andere woorden, wat kan ik betalen voor iedere nieuwe klant? Omdat in veel gevallen de prijs voor jouw product of service is opgegeven, inclusief een marge die je aan marketingactiviteiten wilt besteden, moet je ook beslissen welk deel van het marketingbudget je wilt reserveren voor affiliate marketing.

2. Technische Oplossing – registreer @ een Affiliate Network

Wanneer je beslist hebt over de strategische en financiële elementen, is het essentieel om verbinding te maken met een aangesloten netwerk om de technische verbindingen te organiseren. Binnen affiliate marketing worden alle contactpunten en resultaten met de consument gemeten, dus technische verbindingen zijn essentieel voor de prestaties. Voor het bijhouden van de vertoningen, klikken en verkopen moet je speciale codes in verschillende delen van jouw website hebben geïmplementeerd. De codes worden beschikbaar gesteld door het affiliate netwerk, voor jou of jouw websitebouwer, om op de juiste plaatsten te implementeren. Je kunt de codes handmatig implementeren via de duidelijke handleiding of door een van de gestandaardiseerde plug-ins en add-ons te downloaden voor een grote verscheidenheid van eCommerce platforms.

Naast het opzetten van de technische verbindingen en het mogelijk maken van de tracking, moet je er ook voor zorgen dat jouw affiliate programma, het programma dat je maakt via het affiliate netwerk, alle benodigde informatie bevat voor uitgevers om te weten wie je bent en wat je doet. Hoe beter en vollediger de beschrijving en details, hoe beter de uitgever jouw bedrijf en de aantrekkelijkheid ervan begrijpt. Logo, omschrijvingen, URLs, commissiestructuren, uitgevertypes en restricties zijn deel van de verschillende stappen die ingevuld worden binnen jouw programma.

Ontdek de simpele stappen binnen het affiliate netwerk om jouw winkel te registreren, door in contact te komen met Cashback World eCommerce

3. Campagne voeren & Onderhoud

Zodra de strategische, financiële en technische instellingen zijn voltooid, kun je aan de slag gaan en worden gepromoot door jouw geselecteerde type uitgevers. Voor de juiste start moet je ervoor zorgen dat er voldoende advertentiemateriaal beschikbaar is in jouw partnerprogramma in het netwerk. Onderdeel van deze materialen moeten banners zijn over jouw standaardaanbieding, product of dienst en in alle standaard bannerformaten. Voor het selecteren van de meest gebruikte formaten wordt geadviseerd om de advertentieportfolio van de Interactive Advertising Bureau (IAB) te gebruiken.

Werk samen met jouw accountmanager bij het aangesloten netwerk om in contact te komen met de juiste uitgevers en om geïntegreerde campagnes op te zetten voor de eerste boost van jouw bedrijf. In het geval van goed presterende campagnes met goede gemiddelde resultaten (vertoningen, klikken, verkopen, gemiddelde commissie), wordt de kans groter om te worden gepromoot door meer en grotere platforms, met nog betere prestaties als resultaat.

Naast het standaard promotiemateriaal is het altijd slim om toegewijde campagnes te hebben voor speciale seizoenen of evenementen binnen de markt. Denk bijvoorbeeld aan seizoenen als Kerstmis, Lente, Pasen en Back-to-School, maar ook bijzondere evenementen zoals Valentijnsdag, Moederdag en Black Friday/Cyber Monday. Dit zijn de momenten waarop affiliate pieken ervaart in de omzet, en daarom moet jouw winkel over speciaal promotiemateriaal beschikken voor de meest gepubliceerde promoties. Een overizcht van seizoenen en speciale evenementen kunnen je helpen in jouw campagne planning.

Prestatie van jouw Programma

Zoals beschreven is het opzetten van een affiliate programma bij een affiliate netwerk niet moeilijk, maar het sturen en bewaken van de prestaties van jouw programma kan dat wel zijn. Het programma verzamelt veel gegevens, niet alleen over de prestaties van de campagnes, maar ook over de doelgroepen, hun kenmerken en groeipotentieel. Jouw aangesloten netwerk kan gedetailleerde inzichten geven in de prestaties van jouw programma en kan je adviseren over de ontwikkeling en planning van het programma.

Werk hecht samen met jouw netwerk voor de best mogelijke prestatie van jouw programma. Wil je meer weten over wat Affiliate netwerk voor jouw bedrijf kan doen?

Contact

Start nu

  • Trek nieuwe en vaste klanten aan
  • Breid jouw klantenbestand uit
  • Verhoog jouw omzet en winst

Word nu Partner

of

Neem contact met ons op