Blog

26/08/2019
 

8 Success Factors

26/08/2019

8 dingen die de meest succesvolle zakenmensen ter wereld doen

Waarom zijn sommige mensen gewoon succesvoller dan anderen en wat doen ze anders? Eén ding is duidelijk: ze hebben niet alleen maar geluk, maar leven volgens het motto: 'ieders lot berust in hun eigen handen'. Misschien plan je op dit moment jouw eigen professionele carrièredoelen, maak je plannen voor het komende jaar en leg je de basis voor jouw weg naar succes. Maar wat kunnen we leren van de beste zakenmensen ter wereld en wat doen ze anders?


1. Je kop boven het maaiveld steken en risico nemen

De beste dingen in het leven komen tot stand als we onze comfortzone verlaten en de meest innovatieve ideeën de neiging hebben om naar ons toe te komen wanneer we verder gaan dan onze eigen persoonlijke grenzen. In onze comfortzone voelen we onszelf in de zevende hemel, maar dit gevoel weerhoudt ons er zelfs van onszelf verder te ontwikkelen. Daarom is het zo belangrijk om uitdagingen aan te gaan, nieuwe dingen te durven doen en barrières te overwinnen. Dingen doen die ons angstig maken of ons nerveus maken is ongelooflijk belangrijk - niet alleen voor het opbouwen van karakter, maar ook om ons in staat te stellen verschillende ervaringen op verschillende gebieden te verzamelen. De meest succesvolle zakenmensen weten dat ze de keuze hebben tussen angst te laten overwinnen of niet. Ze laten zich niet leiden door negatieve denkpatronen en nemen risico's om hun doelen te bereiken.


2. In plaats van jaloezie en afgunst, verbindt jezelf om anderen te helpen succesvol te worden

Succesvolle mensen netwerken constant - altijd en overal. Ze benaderen hun medemens op een open manier en zijn niet puur geïnteresseerd in hun eigen voordeel. Zoals de meest succesvolle zakenmensen allemaal één ding gemeen hebben: ze maken anderen succesvol en denken volgens het principe 'Je krabt mijn rug en ik zal de jouwe krabben'. Wil je ook jouw netwerk uitbreiden? Dan hebben we één tip voor je: het gaat niet om het verzamelen van zoveel mogelijk visitekaartjes, het gaat om het opbouwen van echte relaties met mensen. Blijf authentiek en bedenk hoe je jouw tegenhanger ten goede kunt komen. In het ideale geval bevindt je je in een win-win-situatie waarbij alle deelnemers profiteren en waarbij iedereen elkaar op het pad naar succes ondersteunt.
Wist je dat je als Cashback World Loyalty Partner in de Premium Partner Program, kunt genieten van de aankopen gedaan door leden die je hebt geregistreerd bij al onze Loyalty Partners? De Loyalty Partners kunnen uitkijken naar meer klanten terwijl leden worden beloond voor hun aankopen met Cashback en Shopping Points en jij ontvangt een Marketing Bonus? Dit is een 'win-win-win-situatie' waarin alle deelnemers profiteren.


3. Als het in het begin niet lukt, probeer het dan opnieuw

Vroeg of laat ervaart iedereen een mislukking en zijn zakenmensen geen uitzondering. Wanneer iets mislukt heeft dit gevolgen voor je zelfvertrouwen. Het is dus nog belangrijker om jezelf niet te laten meeslepen door dergelijke mislukkingen. Dit is alleen mogelijk als je vooruit kijkt naar de toekomst en niet in het verleden leeft. Veel van de meest succesvolle zakenmensen hebben in de loop van hun leven ergens gefaald - maar zolang je opstaat, zal mislukking hand in hand gaan met succes. Ja, je hebt me goed begrepen. Mislukken kan een enorme kans voor een bedrijf betekenen.
Als Howard Schultz het bijvoorbeeld had opgegeven na het ontvangen van 200 weigeringsbrieven, zou er geen Starbucks zijn zoals we die vandaag kennen. Walt Disney was geen sterleerling, werd ontslagen van zijn eerste baan en werd, terwijl hij op jacht was naar financiering voor Disneyland, ongeveer 300 keer afgewezen. Falen helpt ons om van onze fouten te leren, maakt ons creatiever als mensen, bouwt karakter op en moedigt ons aan om ons huidige pad in twijfel te trekken. Het is vaak zo dat een tegenslag een cruciale ervaring kan worden die uiteindelijk tot succes leidt.


4. Beveilig verschillende bronnen van inkomsten

De meest succesvolle mensen ter wereld richten zich niet alleen voor hun eigen ogen op het grote doel, maar baseren hun financiële bestaan op meer dan slechts één bron van inkomsten. Ze wedden niet op één paard. Waarom? Omdat ze weten dat verschillende inkomstenbronnen hen onafhankelijker maken en de veiligste investering in de toekomst zijn. Kort gezegd: ze creëren voor zichzelf één of meerdere passieve inkomstenbronnen. Eenmaal opgezet, is het mooi dat geld naar de rekening stroomt, ongeacht of het individu tijd of energie in de inkomstenbron investeert.
Tip: Word een Cashback World Loyalty Partner en kijk ernaar uit meer klanten te werven en meer omzet te genereren, evenals de mogelijkheid van een passieve bron van inkomsten. Niet alleen jouw klanten, maar ook jezelf zullen worden beloond voor de aankopen die bij onze wereldwijde Loyalty-handelaars door de door jou geregistreerde leden worden gedaan.


5. Vier die dagelijkse rituelen

Veel van de meest succesvolle top-businessmensen ter wereld houden erg van routine. Ze staan vroeg op, zodat ze tijd hebben om te sporten of een andere hobby te beginnen. Tijdens de ochtend ben je het meest ongestoord door andere zaken en dit is precies waar succesvolle mensen goed gebruik van willen maken. Verder, luister naar je lichaam en versterk je door regelmatig te bewegen en de juiste voeding te eten. Ten slotte is de timing niet belangrijk, het gaat er meer om alles in balans te houden. Het helpt echter als je een tijdschema maakt en je eraan houdt. Op deze manier bescherm je jezelf tegen de zwakkere versie van jezelf die van tijd tot tijd kan verschijnen als deze niet wordt gecontroleerd. Of u het 's morgens of ‘s avonds plant, is niet relevant. Wat belangrijk is, is te erkennen dat een gezond lichaam de basis is voor succes en dat we onszelf zo goed mogelijk moeten verzorgen.
Vooral als je regelmatig op zakenreis bent, is er nog maar heel weinig tijd om een uitgebalanceerd dieet te volgen. Juist in deze tijden en tijdens hectische perioden raden we aan om naar de natuurlijke voedingssupplementen te grijpen, zoals bijvoorbeeld Organic+. Wist je dat je bij de aankoop van producten van Organic+, Cashback en Shopping Points onvangt, zodat niet alleen jouw lichaam er baat bij heeft, maar ook dat je winkelvoordelen behaalt?


6. Alleen jij kunt "Nee" zeggen

Degenen die succesvol willen zijn, moeten soms "nee" zeggen. De meest succesvolle mensen op de planeet zullen degenen die gewoon hun tijd willen verspillen afwijzen. Ze weten wel dat je elke dag 1440 minuten hebt. Succesvolle mensen gebruiken deze tijd efficiënt door dingen te doen die belangrijk voor hen zijn en het grootste deel van hun tijd productief door te brengen. Verwerp dus dat pleidooi voor hulp en voel je er niet slecht over. Denk naast jouw professionele projecten en doelen ook aan het behoud van een balans tussen werk en privéleven. Het goede nieuws voor al diegenen die het moeilijk vinden om andere mensen af te wijzen: je kunt 'nee' leren zeggen door je prioriteiten te definiëren en daarop te reageren. Je gaat echter niet van een 'ja-man' naar een 'nee-man' in 1 dag. Je moet geduld hebben en stap voor stap leren dat je niet tegen elke prijs conflicten moet vermijden en dat je het niet gemakkelijk hoeft te maken voor anderen. Bovendien is het het beste om je op je doel te concentreren.


7. Het maakt ze niet uit wat anderen van hen denken

De Amerikaanse zakenman en Facebook-oprichter, Mark Zuckerberg, staat elke ochtend om 8 uur op en draagt graag hetzelfde T-shirt zodat hij niet hoeft na te denken over wat hij aan heeft en daar tijd aan te verspillen. Wat zegt hij over zichzelf: "I am not a cool person and I've never really tried to be cool." De meest succesvolle mensen op de planeet weten precies hoe het is: degenen die altijd nadenken over wat anderen van hen denken, geven juist deze mensen de kracht van zichzelf. Omdat alle vragen die betrekking hebben op wat mensen in je omgeving van je denken, leiden tot maar één ding: dat je je gedraagt volgens de verwachtingen van anderen. Je verspilt zoveel onnodige energie en vermindert je kwaliteit van leven. Onze tip voor u: luister naar je hart en neem belangrijke beslissingen zonder de mening van anderen te raadplegen.


8. Zorg voor de omgeving en je medemens

De meest succesvolle zakenmensen ter wereld zijn zich bewust van het feit dat het belangrijk is om te zorgen voor de omgeving voor het doel van hun eigen toekomst en die van hun bedrijf. Ze behandelen de middelen zorgvuldig en ondersteunen regelmatig liefdadigheidsprojecten en -instellingen in de sectoren milieubescherming en ontwikkelingshulp. Omdat ze hun succes met anderen willen delen en de wereld stukje bij beetje willen verbeteren.
Als u bijvoorbeeld kinderen, tieners of hele gezinnen in nood wilt helpen en hen de kans wilt geven om toegang te krijgen tot een betere opleiding, dan is een reguliere onderwijssponsoring of een eenmalige donatie aan de Child & Family Foundation misschien wel het juiste voor jou. Als u zich meer wilt inzetten voor het behoud van het milieu en zorgvuldiger met hulpbronnen kunt omgaan, is een donatie ter ondersteuning van de Greenfinity Foundation en de vele projecten, van het bouwen van putten tot het behoud van bijen, absoluut een goed idee. We wensen je daarmee het allerbeste.


Bronnen:


https://www.entrepreneur.com, Mark Zuckerberg, 2019
https://www.huffingtonpost.com, The daily habits of these outrageously successful people, 2013
https://www.huffpost.com, 12 Things All Successful People Do: Forbes, 2013
https://www.entrepreneur.com, 14 Things Ridiculously Succesful People Do Every Day, 2019
https://www.xing.com, Why successful people need to fail more often, 2015

 

Contact

Start nu

  • Trek nieuwe en vaste klanten aan
  • Breid jouw klantenbestand uit
  • Verhoog jouw omzet en winst

Word nu Partner

of

Neem contact met ons op