Blog

10/02/2020
 

Affiliate Marketing

10/02/2020

Wat is Affiliate Marketing?

Bezoek je een marketing website, neem je deel aan een marketing conferentie of lees je een boek over marketing en reclame: overal zie je ‘Affiliate Marketing’. Deze vorm van reclame wordt al tientallen jaren algemeen gebruikt binnen de marketingindustrie en de meeste marketingexperts hebben deze vorm geïntegreerd in hun marketingplannen. Ondanks dat het algemeen gebruikt wordt zijn er nog steeds vele vragen over wat affiliate marketing is en hoe het kan bijdragen aan elk type winkel.

Definitie van 'affliliate'

Als we kijken naar de definitie van ‘affiliate’, volgens Oxford dictionaries, betekent het “officieel koppelen of verbinden met een organisatie”. Deze manier van verbinden is een typische trend die we zien binnen de internationale zakenwereld. Meer en meer bedrijven vinden manieren om samen te werken om zo sterker en duurzamer te worden op langere termijn, zeker in de competitie met grotere bedrijven. De belangrijkste manier om dit te doen is via affiliate marketing, die kan worden gedefinieerd als: "Een marketingregeling waarbij een online retailer commissie betaalt aan een externe website voor verkeer of verkoop gegenereerd op basis van zijn verwijzingen" (Oxford, 2019).

Alles over samenwerkingen

Dus, affiliate marketing is bedoeld voor bedrijven die samenwerken om zoveel mogelijk omzet te bereiken voor individuele winkels. Hoe sterker de samenwerking en hoe hechter zij samenwerken, hoe beter het verwachte resultaat. Binnen deze samenwerkingen moet je twee dingen onderscheiden: (1) adverteerders en (2) uitgevers.

  1. Adverteerders zijn de winkels die hun producten en diensten willen verkopen met behulp van affiliate marketing (of andere marketing- en promotiemiddelen);
  2. Uitgevers zijn websites en platforms die het reclamemateriaal van de adverteerders promoten bij hun bezoekers en leden, om verkeer en verkopen te genereren.
Vooral wanneer deze partijen hun klantenbestand matchen en gerichte campagnes opzetten, worden de beste resultaten getoond. Verschillende doelgroepen hebben verschillende berichten en promoties nodig, dus een hecht partnerschap is vereist om het beste uit de affiliatie te halen.

Affiliate Marketing in eCommerce - een win-win

Hoewel myWorld en één van haar merken Cashback World, deze affiliate marketing ook toepast op hun offline programma's voor KMO- en winkelketens, is het belangrijkste gebruik van affiliate marketing natuurlijk binnen de eCommerce-business. Voor online adverteerders en uitgevers is het mogelijk om alle affiliatemarketingactiviteiten te automatiseren en het is daarom een ‘gemakkelijke’ manier om extra verkeer en verkoop te genereren of extra inkomsten te genereren door jouw bezoekers en klantenbestand voor adverteerders te openen. Door op deze efficiënte manier samen te werken, creëren winkels, websites en platforms een unieke win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Geen oplossing, geen betaling

Het belangrijkste voordeel van affiliate marketing is dat adverteerders in de meeste gevallen alleen moeten betalen voor het gegenereerde verkeer of de verkoop. Er zijn verschillende beloningsmodellen. De belangrijkste commissiemodellen die aan uitgevers worden aangeboden, zijn:

  • CPC - 'Cost per Click', wat betekent dat de adverteerder betaalt voor alle klikken die zijn gegenereerd op het promotiemateriaal en het verkeer dat hieruit voortvloeit.
  • CPL - 'Costs per lead', wat betekent dat de adverteerder de uitgever betaalt voor elke gegenereerde lead. Leads kunnen worden gedefinieerd door contactgegevens achter te laten op de pagina van de adverteerder of om een meeting of consult te vragen.
  • CPA / CPS - ‘Cost per Acquisition’ / ‘Cost per Sale’, wat betekent dat de adverteerder de uitgever betaalt voor elke omzet die via de promotie is gegenereerd.
Door een van deze commissiestructuren toe te passen op de marketingactiviteiten, kan de adverteerder een extra en soms groot bereik hebben en zijn merk opbouwen, terwijl hij alleen betaalt voor de uiteindelijke omzet of het verkeer dat uit deze marketingactiviteiten voortkomt. Omdat het wordt toegepast in de digitale wereld, is alles meetbaar en daarom is deze manier van marketing veel effectiever en efficiënter dan traditionele marketingactiviteiten zoals printadvertenties en billboards.

Affiliate Marketing: een must in elk marketingplan en voor elk bedrijf dat zijn e-Commercebedrijf serieus neemt!

Lees hier meer over alle mogelijkheden binnen Cashback World e-Commerce...https://partner.cashbackworld.com/ecommerce/products

Contact

Start nu

  • Trek nieuwe en vaste klanten aan
  • Breid jouw klantenbestand uit
  • Verhoog jouw omzet en winst

Word nu Partner

of

Neem contact met ons op