Blog

22/08/2019
 

Start-up-Marketing

22/08/2019

Start-up marketing of hoe bereik je veel met een klein budget

Misschien merk je dat je middenin een spannende vormgevende fase zit of je staat op het punt om je start-up van de grond te krijgen. Misschien werk je hard om jouw bedrijf uit te breiden en wil je mensen bewuster maken van jou en jouw bedrijf. Ongeacht de fase waarin jij en jouw startup zitten, is het aantrekken van klanten met een klein budget niet gemakkelijk voor een bedrijf in zijn die nog in zijn kinderschoenen staat. Uiteraard zou je liever jouw ideeën en visies met de hele wereld kunnen delen. En dit is precies waar we je mee willen helpen door je de beste tips en ideeën voor het onderwerp startup marketing te geven terwijl je jouw weg naar de top bereikt. Zonder goede marketing werken succesvolle start-ups eenvoudigweg niet en met een paar trucjes en originele initiatieven kun je veel meer bereiken, zelfs met een kleiner budget.

Gebruik de beschikbare materialen

Een veelvoorkomend probleem voor start-ups is te weinig budget. Zelfs wanneer geld een probleem is en uitbreiding van een jong bedrijf moeilijk kan zijn, vergeet dan nooit dat je altijd terug kunt vallen op waardevolle bronnen. Je belangrijkste middel is je passie voor wat je doet - omdat al het vuur dat je sterk van binnen voelt ook een vlam kan opwekken bij anderen. Als je aan jouw team denkt zul je waarschijnlijk deze passie en speciale talenten in elk individu vinden. Zorg ervoor dat elk teamlid gebruik kan maken van zijn of haar sterke punten en zorg voor een open communicatieve cultuur tussen leden, zodat de ideeën en visies van elk individu kunnen worden gecommuniceerd en serieus worden genomen. 

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van het Internet

Een aantrekkelijk aanwezigheid op het web vormt de basis voor succesvolle marketing in de digitale wereld. Het is niet alleen belangrijk om een duidelijke en eenvoudige website te hebben waar degenen die geïnteresseerd zijn in jouw start-up informatie kunnen vinden, maar ook om social media aan te bieden met eindeloze mogelijkheden. De eerste stap is om jezelf in het oog van jouw doelmarkt te plaatsen en na te denken over welke communicatiekanalen en inhoud je moet gebruiken om ze te bereiken. Je zal versteld staan hoe makkelijk het is om contact te maken met jouw doelgroep met gebruik van het internet.

Bovendien zijn beginnende oprichters altijd blij om te horen dat online marketingstrategieën een zeer lage kostenpost hebben in vergelijking met offline adverteren. Vergeet de talenten en sterke punten van jouw team niet. Jouw teamleden zijn er vast van overtuigd om zich te gedragen als authentieke merkambassadeurs. Misschien beschik je over een lid die van schrijven houdt, een passie heeft voor bloggen of op professioneel niveau fotografeert of filmt? Perfect! Jouw collega's zullen het geweldig vinden om betrokken te worden bij online marketing. 

Wees waar jouw klanten zijn

Misschien heb je gekozen voor regelmatige updates van de nieuwsbrief of voor social media marketing. Ongeacht welke route je besluit te nemen, betrek je team hierbij en werk er samen aan. Dat betekent: houd jouw klanten en diegenen die geïnteresseerd zijn in het opstarten, up-to-date en voorzie hen van regelmatige updates. We weten dat de start-up intensief is en dat financiële en tijdelijke bronnen vaak schaars zijn. In dit geval zal het investeren van tijd het waard zijn op lange termijn. Daarom raden we je aan tijd vrij te maken om jouw bedrijf op een gerichte manier te adverteren en actief marketing te doen. 

Tijdens een start-up kan er binnen een dag een hoop veranderen. Dus je moet deze dynamische benadering ook volgen met je klanten en fans. Geef je social media fans een kijkje achter de schermen en vertel hen over alle baanbrekende innovaties die hebben plaatsgevonden. Dit is waar tact bijzonder belangrijk is: aan de ene kant zullen jouw volgers benieuwd zijn naar updates en willen zij graag zoveel mogelijk weten over jouw start-up. Aan de andere kant zullen er, tijdens de uitbreidingsfase, altijd dynamische wijzigingen zijn die moeten worden aangebracht en informatie die met een zekere mate van gevoeligheid moet worden behandeld, maar ook op een openhartige manier aan de fans moet worden gecommuniceerd. Het belangrijkste is: Wees jezelf en wees eerlijk. Heb een gesprek met het team over hoe je potentiële uitdagingen of baanbrekende veranderingen in je klanten- of fans kunt communiceren. Natuurlijk is social media niet alleen voor informatie. Net als in real life willen fans je complimenteren en jouw succes met je vieren. Wanneer je een intensieve start-up leidt vergeet je vaak te pauzeren, haal diep adem en vier de mijlpalen die zijn bereikt. We hopen dat je jezelf en jouw team kunt belonen met zo nu en dan een adempauze en om de successen te vieren. Een andere mogelijkheid zou zijn om kleine hoeveelheden informatie aan fans te geven of om hen een emotioneel moment te laten ervaren door middel van een foto of een video.

Tip: Vind jouw persoonlijke combinatie van informatie, emotie en vermakelijke updates. Straal maar wees ook jezelf.

Denk groot maar groei duurzaam

Je hebt moed nodig om groot te denken. Oprichters hebben deze moed nodig om hun bedrijf vooruit te brengen. Veel start-ups willen uiteindelijk de wereld veranderen. Maar laten we eerlijk zijn, dit is een enorme uitdaging maar tegelijkertijd een noodzakelijke motivator. Maar maak je geen zorgen, denk groot en verlies jezelf niet in jouw gedachten. Benut ten volle de visies en marketingdoelen die je hebt bepaald.

Misschien is jouw start-up momenteel gericht op de regionale markt, maar heeft hij de potentie om een wereldwijd buitenbeentje te worden. Test je eigen grenzen, marketingstrategie en structuren - en optimaliseer deze regelmatig. Houd je ogen open terwijl je door de zakenwereld dwaalt en informatie uitwisselt over je start met zoveel mogelijk mensen. Op deze manier kunnen er snel samenwerkingen worden bereikt waar beide partijen baat bij hebben. Het maakt niet uit of de samenwerking met een internationaal bedrijf, kleine organisatie of bekende individu is. Samenwerkingen zijn een kosteneffectieve manier om jouw bedrijf op een gerichte manier in de markt te zetten en bied je diverse kansen. Wees creatief en denk na over hoe je zo'n samenwerking tot stand kunt brengen en bij welke activiteiten je vooruitgang kunt boeken.
Hoewel het belangrijk is om vooruit te kijken, raden wij je echter aan om je te concentreren op gezonde, duurzame groei en vast te houden aan jouw budget en de behoeften van jouw doelgroep in gedachten te houden tijdens intensieve groeifasen. Een gezonde groeistrategie gaat samen met financiën. Je kunt bijvoorbeeld onderwerpen met betrekking tot groei prioriteit geven en stap voor stap naar elke afwerkingslijn gaan.

Stel doelen en strategieën vast, maar blijf flexibel

Uiteraard hebben start-ups een marketingplan en strategische oriëntatie nodig. Het is belangrijk om een redelijke mate van flexibiliteit te hebben, aangezien de marketing strategie vooral moet worden aangepast aan een dergelijke jonge onderneming. Op deze manier bespaar je ook geld door snel te reageren op mogelijke veranderingen.

Bepaal jouw doelen en stel vanaf het begin vast welke aspecten belangrijk zijn voor het bereiken van de doelen die je hebt gesteld. Hoe meer je definieert wat je precies wilt bereiken, hoe eenvoudiger het zal zijn om het succes van jouw maatregelen vast te stellen. Als je de geïmplementeerde maatregelen analyseert, kun je niet alleen ruimte voor verbetering zien, maar kun je ook zien waar je budget aan moet toewijzen. Natuurlijk is het belangrijk om verandering dynamisch te benaderen in jouw jonge, groeiende bedrijf.

Last but not least is er nog maar één ding te zeggen: vergeet niet dat het een marathon is en geen sprint wanneer je een startende onderneming bouwt. Jij en je team hebben uithoudingsvermogen en veel moed nodig, maar je zult er ook veel plezier aan beleven. Omdat er niets beters is dan het realiseren van een droom met behulp van een fantastisch team, toch? We wensen je het beste in het bereiken van jouw doelen en mijlpalen.

 

Contact

Start nu

  • Trek nieuwe en vaste klanten aan
  • Breid jouw klantenbestand uit
  • Verhoog jouw omzet en winst

Word nu Partner

of

Neem contact met ons op