Blog

19/07/2019
 

Summer Marketing

19/07/2019

De beste marketing ideeën om je de zomer door te helpen

Terwijl jouw klanten ontspannen op het strand is het rustig in bijna alle sectoren van het bedrijfsleven. Dit betekent dat ondernemers minder winst maken en het aantal bezoekers van de winkel vaak afneemt. Marketing campagnes die het het hele jaar goed hebben gedaan blijven nu ook achter in resultaat. Maar: laat de moed niet in de schoenen zakken en benut de zomer juist. Wij geven je de beste marketing tips en helpen je de zomer door.

Samenvatting van nieuwsbrieven of e-mails

Ja, je hebt het goed begrepen. Gedurende de zomermaanden moet je nieuwsbrieven blijven sturen - stop er niet mee omdat je denkt dat niemand ze leest. Houd het ritme van verzenden aan en blijf in contact met jouw klanten en anderen die interesse hebben in jouw bedrijf. In tegenstelling tot vroeger lezen veel mensen ook op hun vakantieadres hun e-mails regelmatig, de smartphone gaat tenslotte overal mee naartoe. Maak hier gebruik van wanneer je marketing campagnes opzet. Stuur jouw lezers regelmatig zomers nieuws. Verplaats je in jouw klant, deze is voornamelijk geïnteresseerd in de laatste zomertrends, weekendjesweg, Doe-Het-Zelf, tuinieren, zwemattributen, lekker eten of sport. Jouw klanten zijn heel actief en hebben een brede interesse. Hierdoor kun je aantrekkelijke zomercampagnes maken. Wij hopen dat jouw campagnes een groot succes zullen zijn. Met onze tips kun je er zeker wat moois van maken.

Onthoud dat klanten vaak tijd hebben tijdens hun vakantie om informatie eens goed te lezen zonder daarbij gestoord te worden. Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrief ook goed te lezen is op een smartphone zodat klanten hem ook onderweg goed kunnen lezen. Zorg ervoor dat het makkelijk te lezen is en hij er aantrekkelijk uitziet.

Gebruik social media gedurende de zomer

Social media kanalen zoals Facebook en Instragram gaan gewoon door, ook in de zomer. In de zomer draaien deze kanalen zelfs overuren en worden er aan de lopende band vakantiefoto's en updates van zomerse activiteiten geplaatst. Houd jouw volgers up to date en verras ze met een wedstrijd in het teken van de zomer of speciale aanbiedingen. Ook met orginele posts onderhoud je de relatie met jouw volgers op een relaxte manier. Bedenk dat jouw volgers zich nu bevinden aan de rand van het zwembad, op het strand, aan het meer of in de biertuin. Neem een zomers onderwerp en combineer het met de juiste boodschap die je graag zou willen delen met jouw klanten. Het zomerseizoen geeft je volop kansen om een positieve stemming te creëren.

Update jouw advertenties

Je hebt nu de tijd om werk te doen waar je eerder niet aan toe kwam. Controleer al je advertenties, zorg ervoor dat je website, social media en andere marketing kanalen up to date zijn. Ben je tevreden met jouw zichtbaarheid en wordt het goed ontvangen door jouw klanten? Kunnen de bezoekers op jouw website vinden wat ze zoeken of raken ze het overzicht kwijt? Hoe snel kun jij reageren op mogelijkheden om jouw klanten beter te bereiken? Er is vaak te weinig tijd om je dit af te vragen tijdens drukke werkdagen. Maak gebruik van de extra tijd in de zomermaanden en loop dit soort dingen na wanneer je het wat rustiger hebt. Bekijk niet alleen de inhoud van je advertenties maar ook het design. Het visuele beeld is veel belangrijker dan enkel de informatie.

Dit is de eerste stap in het optimaliseren van jouw bedrijf.

Vier het zomerfestival

Je scoort punten bij jouw werknemers, klanten en anderen wanneer je niet alleen online maar ook offline deals aanbiedt. Mensen zijn graag buiten, genieten van de zon, een verfrissend drankje en brengen graag tijd door met vrienden en familie. Een zomerfestival is daarom perfect en geeft de juiste vibe voor een onvergetelijk evenement. Zo zou je klanten echt aan jouw bedrijf kunnen binden. Misschien wil je het zomerfestival wel vieren met een open dag zodat klanten een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij jouw bedrijf.

Bedenk wat voor evenement je zou willen plannen en begin ruim op tijd met de planning en bedenk ook wat voor hoogtepunten daarbij aantrekkelijk zijn voor de bewoners in jouw omgeving. Het maakt niet uit wat voor evenement je organiseert, je kunt jouw creativiteit er op los laten.

Zorg voor voldoende aandacht voor jouw zomerfestival en verstuur persoonlijke uitnodigingen naar jouw vaste klanten. Adverteer het evenement op tijd in jouw nieuwsbrief en geef er kenbaarheid aan via jouw social media kanalen zodat jouw doelgroep de datum alvast op de kalender kan zetten. Verstuur een persbericht naar de belangrijkste media in jouw omgeving en nodig hen uit voor het evenement. Oh en vergeet niet, een zomerfestival is de perfecte gelegenheid om foto's en meer informatie op social media te posten.

Durf te experimenteren

"De dood of de gladiolen!" zoals men dat zo mooi kan zeggen. Dit is de perfecte tijd om iets nieuws te proberen. In drukke tijden is het experimenteren met marketing soms iets te avontuurlijk. Probeer eens een Facebook of Instragram story, maak een video of experimenteer met een andere vorm van berichtgeving. Misschien heb je altijd al wel een Facebook advertentie willen creëren of wil je graag een nieuw social media kanaal uitproberen. In rustige tijden kun je dit soort dingen uitproberen. Op deze manier kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken die je succesvol kunt integreren in je marketing strategie.

Jouw kans

Onderschat doelgerichte marketing activiteiten niet en bedenk wat voor mogelijkheden er liggen voor jouw bedrijf gedurende de zomermaanden. Veel bedrijven brengen hun marketing activiteiten en werknemers terug tot een minimum gedurende de zomermaanden. Wanneer jij actief blijft kun je een stukje markt winnen tijdens deze belangrijke maanden. Daarnaast zorg je ervoor dat jij voor een positieve beeldvorming bij jouw klanten. Mocht het ondanks al jouw inzet toch teruglopen, gebruik jouw tijd dan om je bedrijfsplannen te optimaliseren. Bedenk dat op de lange termijn jouw marketing activiteiten het waard zijn en je voorbereiden op het komende seizoen. Je weet wat ze zeggen: wat je zaait, zul je oogsten. Doorlopende marketing activiteiten zijn een investering voor de toekomst.

Contact

Start nu

  • Trek nieuwe en vaste klanten aan
  • Breid jouw klantenbestand uit
  • Verhoog jouw omzet en winst

Word nu Partner

of

Neem contact met ons op