Blog

11.2.2020
 

3 Steps for Affiliate

11.2.2020

3 steg för att starta din Affiliate Marketing-verksamhet

I vår tidigare artikel om "Vad är Affiliate Marketing?" konstaterade vi att Affiliate Marketing är ett måste för alla företag. Därigenom når du större räckvidd och betalar endast för det slutliga affärsresultatet. Samtidigt ökar du dina marknadsföringsaktiviteters effektivitet samt genererar ytterligare omsättning och försäljningsvolym till din butik. Och i ärlighetens namn är det inte hälften så komplicerat som det låter. Frågan lyder därför: Hur kommer jag igång med Affiliate Marketing?

Baserat på vår mer än 16 år långa erfarenhet av global Affiliate Marketing har Cashback World E-Commerce skapat en enkel 3-stegsprocess som hjälper dig att komma igång.

1. Kom igång - en intern strategi

Det första steget är din interna strategi där du slår fast vilka dina mål är. För att börja med Affiliate Marketing behöver du ett tydligt mål. Vill du att fler ska registrera sig som medlemmar på din webbplats? Eller är målet att öka den totala försäljningsvolymen? Det är viktigt att forumulera såväl kortsiktiga som långsiktiga mål så att du kan välja vilken betalningsmodell du vill använda för ditt Affiliate-program. Betalar du Publishern per klick, per lead eller per köp?

Förutom målet så måste du fasställa hur hög provision du är beredd att betala. När du definierar det provisionsbeloppet, ska du alltid tänka: Vad är en enskild kund värd? Eller med andra ord: Hur mycket är du beredd att betala för varje ny kund? Eftersom priserna för dina produkter och tjänster normalt inkluderar en marginal som bland annat ska täcka marknadsföringsaktiviteter, måste du också bestämma dig för hur stor del av marknadsföringsbudgeten som du vill avsätta för Affiliate Marketing.

2. Den tekniska lösningen - bli medlem i ett Affiliate-nätverk

När du har fattat dina finansiella och strategiska beslut, är det dags att bestämma dig för vilket Affiliate-nätverk som du ska gå med i och säkerställa den tekniska anslutningen dit. Inom Affiliate-marketing mäts alla beröringspunkter och resultat med konsumenterna, och därför är en teknisk anslutning av största betydelse för att gott utbyte. För att kunna spåra intyck, klick och försäljningar, måste särskilda kodsnuttar implementeras på flera ställen på din webbplats. De här koderna tillgängliggörs av ditt Affiliate-nätverk så att du eller din hemsidesansvarige kan implementera dem på rätt sidor. Du kan antingen implementera koderna manuellt med hjälp av en tydlig bruksanvisning eller genom att ladda ned en av flera standardiserade insticks- eller tilläggsprogram för en rad olika eCommerce-plattformar.

Förtutom att ställa in de tekniska anslutningarna och möliggöra spårningen, måste du också säkerställa att ditt Affiliate-program, det vill säga det programmet som du skapar via Affiliate-nätverket, innehåller all information som Publishern behöver veta om dig samt vad du gör. Ju bättre och mer fullständig beskrivningen och informationen är, desto bättre förståelse får Publishern för din verksamhet och dess dragningskraft. Logotyp, beskrivningar, URL:er, provisionsstrukturer, Publisher-typer och begränsningar är alla delar av de olika steg som måste slutföras inom ramen för ditt program.

Upptäck de enkla stegen som krävs för att registrera din butik inom Affiliate-nätverket genom att kontakta Kontakta Cashback World E-Commerce.

3. Marknadsföring & underhåll

Så fort du är färdig med din strategiska, finansiella och tekniska inställning, kan du dra igång marknadsföringen med din valda typ av Publisher. För att komma igång på rätt sätt, måste du säkerställa att du har tillräckligt med marknadsföringsmaterial tillgängligt i ditt Affiliate-program i nätverket. Delar av det här materialet ska utgöras av banners om ditt standarderbjudande, vanliga produkter och tjänster i de mest använda storlekarna. För att välja de mest använda storlekarna, rekommenderar vi att du använder annonsportföljen på Interactive Advertising Bureau (IAB).

Samarbeta med din account manager hos Affiliate-nätverkat för att komma i kontakt med rätt Publishers och ställa i ordning integrerade kampanjerar för att ge din verksamhet ett första lyft. I händelse av högpresterande kampanjer med goda genomsnittliga resultat (intryck, klick, försäljningar, genomsnittsprovision), ökar chansen att marknadsföras av fler och större plattformar, med ännu bättre utdelning som resultat.

Förutom standard marknadsföringsmaterial, är det alltid klokt att ha skräddarsydda kampanjer anpassade för särskilda säsonger eller händelser på marknaden. Du kan tänka på säsonger såsom jul & nyår, vår, påsk och skolstart, men också i termer av särskilda händelser såsom Alla Hjärtans Dag, Mors Dag och Black Friday/Cyber Monday. Dessa är alla tillfällen när de flesta butiker ökar sin omsättning och därför behöver din butik ha special riktad marknadsföringsmaterial tillgängligt för de flesta av de här händelserna. En översikt över alla säsongsrelaterade händelser ger dig ett försprång i kampanjplaneringen.

Hur ditt program presterar

Såsom beskrivet, är det inte särskilt svårt att ställa in ett Affiliate-program inom ramen för ett Affiliate-nätverk. Att styra och övervaka hur ditt program presterar kan dock vara betydligt mer krävande. Ditt program samlar in en stor mängd data, inte bara om hur kampanjerna presterar, utan också om målgrupper, deras egenskaper och tillväxtpotential. Ditt Affiliate-nätverk kan förse dig med detaljerade insikter i hur ditt program presterar och kan råda dig om hur du ska utveckla och planera programmet framöver.

Arbeta därför tätt tillsammans med ditt nätverk för att ditt program ska prestera så bra som möjligt. Vill du veta mer om vad ett Affiliate-nätverk kan göra för din verksamhet?

Kontakt

Start now

  • Acquire new and loyal customers
  • Expand your clientele
  • Increase your sales and profits

Become a partner now

or

Contact us