Blog

26.8.2019
 

8 Success Factors

26.8.2019

8 saker som världens mest framgångsrika företagare gör

Varför är vissa människor mer framgångsrika än andra och vad gör dem annorlunda? En sak står dock helt klar: det handlar inte bara om tur, utan om att leva livet enligt mottot "alla håller sitt öde i sina egna händer". Kanske planerar du dina egna yrkeskarriärsmål just som du läser detta och gör upp planer för ditt kommande åroch lägger grunden till dina kommande framgångar. Men vad kan vi lära oss av de bästa företagarna i världen och vad de gör annorlunda?


1. Våga sticka ut hakan och ta en risk

De bästa sakerna i livet inträffar när vi vågar lämna vår bekvämlighetszon och de mest nyskapande idéerna tenderar att komma till oss när vi sträcker oss bortom våra personliga gränser. När vi befinner oss inuti bekvämlighetszonen, känns det som om vi är i sjunde himlen, men den känslan hindrar oss i själva verket från att utvecklas ytterligare. Det är därför det är så viktigt att anta utmaningar, att våga testa ny saker och övervinna hinder. Att göra saker som fyller oss med rädsla eller gör oss nervösa är otroligt viktigt; inte bara för det är karaktärsdanande, utan också fär att de ger oss en rad olika erfarenheter från en mängd  områden. De mest framgångsrika företagarna vet att du måste välja mellan att låta rädslan förlama dig eller övervinna din rädsla. De låter sig inte kuvas av negativa tankemönster och tar risker för att uppnå sina mål.


2. Hjälp andra att lyckas och bli framgångsrika istället för att styras av avundsjuka och svartsjuka

Framgångsrika människor nätverkar ständigt, alltid och överallt. De närmar sig andra med ett öppet sinne och är inte enbart intresserade av sin egen vinning. De mest framgångsrika företagarna har alla en sak gemensamt: De hjälper andra att lyckas längs vägen och tänker enligt principen: "Om du kliar min rygg, så kliar jag din!" Vill du också expandera ditt nätverk? I så fall har vi ett tips till dig: Det handlar inte om att samla på sig så många visitkort som möjligt, utan om att bygga verkliga relationer med riktiga människor. Förbli personlig och tänk på hur du kan vara till fördel för din motpart. I bästa fall hittar du fram till en win-win-situation som alla tjänar på och där alla ömsesidigt stöttar varandra till framgång.
Visste du att du som Cashback World Lojalitetsföretag med Premium Partner Program gynnas också av alla inköp som de medlemmar som du har registrerat gör hos alla våra Lojalitetsföretag? Följaktligen kan Lojalitetsföretagen se fram emot fler kunder samtidigt som Medlemmarna belönas med Cashback och Shopping Points för sina inköp och du gynnas av Marketing Bonus. Detta är ett exempel på just en win-win-situation där alla inblandade gynnas.


3. Om du inte lyckas direkt, försök igen och igen

Förr eller senare misslyckas alla och framgångsrika företagare är inget undantag. Misslyckanden kan tära hårt på självförtroendet. Det är därför extra viktigt att inte låta sig nedslås av motgångar. Något som bara är möjligt när man har blicken stadigt riktad mot framtiden och inte lever i det förflutna. Många av de mest framgångsrika företagarna har misslyckats med något under livets gång, men så länge som man reser sig upp igen och borstar bort dammet, går misslyckandet hand-i-hand med framgången. Ja, du läste rätt. Att misslyckas kan vara en stor möjlighet för ett företag.
Om till exempel Howard Schultz hade gett upp efter att ha nekats finansiering 200 gånger, hade det inte funnits några Starbucks idag.  Walt Disney var ingen mönsterelev, fick sparken från sitt första jobb och fick avslag 300 gånger när han jagade finansiering till Disneyland. Att misslyckas hjälper oss att lära oss av våra misstag, gör oss mer kreativa som männskor, fungerar karaktärsdanande och uppmuntrar oss att ifrågasätta vår aktuella väg. Faktum är att motgångar ofta är avgörande upplevelser som till slut leder oss till framgång.


4. Bygg upp flera olika intäktsströmmar

De mest framgångsrika människorna i världen är inte bara fokuserade på det stora målet som de har för ögonen, utan tryggar istället sin ekonomiska existens med flera olika intäktsströmmar. De lägger helt enkelt inte alla ägg i samma korg. Varför? Eftersom flera olika intäktsströmmar gör dem mer oberoende och är den mest säkra investeringen på sikt. Kort sagt skapar de flera passiva intäktsströmmar för egen räkning. Fördelen med passiva intäkter är att när man väl har lagt grunden till dem, strömmar pengarna in på kontot oavsett om man invsterar tid eller energi i intäktsskällan.
Tips: Bli Cashback World Lojalitetsföretag och se fram emot att attrahera fler kunder och öka omsättningen samtidigt som du lägger  grunden till en passiv intäktsström. Och inte bara dina kunder, utan också du själv, belönas vid alla köp som medlemmarna som du har registrerat gör hos våra globala Lojalitetsföretag.


5. Håll hårt i de dagliga rutinerna

Många av världens mest framgångsrika företagare är måna om sina rutiner. De går upp tidigt så de har tid att träna eller ägna sig åt någon hobby. Det är tidigt på morgonen som man är som mest ostörd och det faktumet utnyttjar de här människorna framgångsrikt. Dessutom är det viktigt att lyssna på sin kropp, träna regelbundet och äta en balanserad kost. Sist men inte minst så handlar det om tajming och att hitta en balans i stort som smått. Det underlättar dock att göra en tidsplan och hålla sig till den. På så sätt skyddar du dig själv mot din inre latmask. Om du planerar in morgontid eller kvällstid spelar ingen roll. Det viktiga är att inse att en frisk och hälsosam kropp är grunden till framgång och att vi måste ta hand om själva så gott som vi kan.
Särskilt när man reser mycket i tjänsten är det svårt att upprätthålla en balanserad kosthållning. Och det är just under de hektiska perioderna som vi rekommenderar att du tar hjälp av naturliga kosttillskott, såsom till exempel Organic+. Visste du att du gynnas av Cashback och Shopping Points när du köper Organic+ produkter? Därmed gynnas inte bara din kropp, utan du får också shoppingförmåner.


6. Våga säga nej

För att lyckas så måste man ibland våga att säga nej. Världens mest framgångsrika människor har inte tid med tidstjuvar. De vet att varje dag bara rymmer 1 440 minuter. Framgångsrika människor använder den här tiden effektivt genom att göra saker som är viktiga för dem och ägna majoriteten av tiden åt att vara produktiva. Så säg nej till den där begäran om hjälp utan att skämmas för det. Utöver dina professionella projekt och mål, måste du dessutom hitta en balans mellan arbete och fritid De goda nyheterna för alla som finner de svårt att säga nej till andra människor, är att man kan lära sig att säga "nej" genom att definiera sina egna prioriteringar och sedan agera i enlighet med dem. Det tar dock tid att gå från att vara en ja-sägare till att bli en nej-sägare. Det kräver tåkamod och att steg för steg lära sig att inte undvika konflikter til varje pris och att man inte måste göra saker och ting bekvämt förändra. Det är dessutom bäst att koncentrera sig på sina egna mål och försöka fokusera på att upp nå dem.


7. Strunta i vad andra tycker och tänker

Den amerikanske affärsmannen och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg går upp klockan åtta varje morgon och tycker om att bära samma slags t-shirt varje dag så att han inte behöver ägna tid åt att fundera på vad han ska ha på sig. Han beskriver sig själv med orden: "I am not a cool person and I've never really tried to be cool." De mest framgångsrika människorna i världen vet exakt hur det är: De som hela tiden tänker på vad andra människor tänker om dem ger de här andra människorna makten över deras liv. Att oroa sig för mycket om vad alla andra människor ska tycka och tänka om en leder bara till en sak, att man försöker leva upp till andras förväntningar. Detta tar en massa onödig energi i anspråk samtidigt som det minskar den egna livskvaliteten. Vårt tips till dig: Lyssna på ditt hjärta och fatta viktiga beslut utan att lyssna för mycket på andra.


8. Värna miljön och dina medmänniskor

De framgångsrikaste företagarna i världen vet mycket väl att det är viktigt att värna miljön - för sin egen och för sina företags framtid. De hanterar resurser varsamt och stödjer regelbundet idéella organisationer och institutioner inom miljövårds- och biståndssektorerna. De vill också dela med sig av sin framgång till andra och steg för steg göra världen till en bättre plats.
Om du till exempel vill hjälpa utsatta barn, tonåringar och familjer och ge dem en chans att lyckas. Genom tillgång till bättre utbildning kan ett löpande fadderskap eller en engångsgåva till Child & Family Foundation var ett lämpligt steg. Om du vill göra ett större åtagande för att värna miljön och bidra till att använda världens resurser på ett mer ansvarsfullt sätt, kan du skänka en gåva som stöd till Greenfinity Fundation och dess otaliga projekt, från att gräva brunnar till att rädda världens bin. Vi önskar dig fortsatt lycka till!


Källor:


https://www.entrepreneur.com, Mark Zuckerberg, 2019
https://www.huffingtonpost.com, The daily habits of these outrageously successful people, 2013
https://www.huffpost.com, 12 Things All Successful People Do: Forbes, 2013
https://www.entrepreneur.com, 14 Things Ridiculously Succesful People Do Every Day, 2019
https://www.xing.com, Warum erfolgreiche Menschen öfter scheitern müssen, 2015

 

Kontakt

Start now

  • Acquire new and loyal customers
  • Expand your clientele
  • Increase your sales and profits

Become a partner now

or

Contact us