Blog

19.7.2019
 

Summer Marketing

19.7.2019

De bästa marknadsföringsidéerna för att råda bot på sommarstiltjen

Medan kunderna kopplar av på stranden, så sjunker omsättningen i de flesta branscher. För de flesta företag betyder det att lönsamheten sjunker då antalet kunder minskar under sommaren. Marknadsföringskampanjer som fungerat väl under resten av året ger plötsligt bara hälften så stor utdelning. Men: Stoppa inte huvudet i sanden, utan uttnyttja sommarstiltjen till din fördel. Vi ska dela med oss av våra bästa marknadsföringshemligheter som hjälper dig att surfa på sommarbrisens vågor istället för att drabbas av ebb i kassan.

Somriga nyhetsbrev eller mejl

Ja, du läste rätt. Under sommarmånaderna ska du fortsätta att skicka ut marknadsföringsmejl; sluta inte bara för att du tror att ingen läser dem. Håll fast vid din rytm och ta chansen att behålla kontakten med dina kunder och andra intresserade. Det som en gång var otänkbart, är idag fullkomligt normalt: Många människor kan inte leva utan sin smarta telefon, ens under semestern, utanläser regelbundet sin mejl. Något som du kan utnyttja för att nå ut med dina marknadsföringsaktiviteter. Förse dina prenumeranter regelbundet med somrigt innehåll. Sätt dig in i hur dina kunder tänker och ta reda på vilka som intresserar sig mest för det senaste sommarmodet, actionfyllda weekendresor, DIY, trädgårdsskötsel, badmode, mat och idrott. Dina kunder är väldigt aktiva i stunden och ägnar sig åt en rad olika intresssen. Något som bäddar för attraktiva och spännande sommarkampanjer. Vi önskar dig lycka till och stor framgång med att skapa skräddarsydda erbjudanden och målinriktat innehålll. Du hittar säkert rätt angreppssätt Men tänk på att det är ofta just under sommaren och semestern som kunderna har tid att verkligen läsa igenom informationen, utan att bli avbrutna. Tänk också på att det faktum kunderna ofta är ute och flänger, så testa så att ditt nyhetsbrev fungerar bra på mobila enheter. Se till att innehållet är tydligt och lätt att läsa på telefonens skärm och att det framstår som attraktivt.

Använda sociala medier under sommaren

Sociala medier som Facebook, Instagram och så vidare tar inte semester under sommaren. Tvärtom faktiskt. Folk från hela världen är aktiva på sociala medier, delar med sig av semesterbilder, uppdaterar om sina sportsliga aktiviteter eller snapshots från sommarens festivaler. Håll dina följare uppdaterade eller överraska dem med en sommartävling eller särskilda veckoerbjudanden. Även originella inlägg hjälper dig att på ett avslappnat sätt upprätthålla relationen med dina följare. Tänk på det faktum att dina följare vill hålla sig uppdaterade om dig preics där de befinner sig just nu - vid poolen, på stranden, vid sjön eller på uteserveringen. Hitta ett somrigt tema och kombinera det med innehåll som du vill dela med dig av. Sommarsäsongen ger dig rika möjligheter att skapa en positiv stämning.

Uppdatera ditt marknadsföringsmaterial

Just nu är den perfekta tidpunkten att få gjort allt det där som du inte har hunnit göra under resten av året. Gå igenom alla dina annonser, din webbplats, dina sidor i sociala medier och övriga marknadsföringskanaler ochglöm inte att hålla dem uppdaterade. Gillar du din nuvarande presentation på marknaden och landar den väl hos dina kunder? Hittar dina webbplatsbesökare vad de letar efter eller går de vilse? Hur vaket är ditt företag och vilka möjligheter finns det att bättre nå ut till kunderna eller öka deras kännedom om ditt erbjudande? De här frågorna hinns sällan med att besvaras under en hektisk arbetsdag. Så passa på att göra det nder sommarmånaderna när du har lite mindre på ditt bord och passa på och ta ett stadigt grepp om din verksamhet. Tänk på att kontrollera inte bara marknadsföringsmaterialets innehåll, utan också dess utseende. Det visuella intrycket trumfar ofta det rena informationsintaget.

Det här är det första steget för att optimera din verksamhet och förverkliga och nå din fulla potential.

Ordna en sommarfestival

Du kan vinna poäng hos dina anställda, kunder och andra intresserade inte bara online, utan också offline under de varma sommarmånaderna. Eftersom människor föredrar att vara utomhus, njuta av solen, svalkande drycker och tillbringa tid med familj och vänner. Skickar en sommarfestival ut helt rätt budskap och blir ett oförglömligt event. Det är unik möjlighet att öka dina kunders lojalitet på lång sikt. Kanske ordnar du en sommarfestival genom att bjuda in till öppet hus och låta dina potentiella kunder få en inblick i din verksamhet.

Bestäm dig för en form för eventet, påbörja planeringen i god tid och tänk på vilka höjdpunkter som kan vara särskilt lockande för människor i ditt närområde. Oavsett om det är kostnadsfri rådgivning, en modevisning, öppet hus, en mysig grillkväll, svalkande förfriskningar, produktpresentationer, spännande föreläsningar, kostnadsfria aktiviteter för hela familjen eller en insamling till ett välgörande ändamål; så finns det ingen gräns för hur mycket kreativitet fdu kan ladda planeringen och implementeringen av ditt event med.

För att din sommarfestival ska bli riktigt lyckad, bör du annonsera den väl i god tid och skicka ut personliga inbjudningar till dina kunder. Annonsera eventet i dina nyhetsbrev i god tid och via dina sociala medier så att din målgrupp kan vika datumet i sina kalendrar och få en försmak av programmet som du kommer att bjuda på under eventet. Skicka ut ett presssmeddelande till de viktigaste nyhetskällorna i ditt område och bjud in redaktörerna till eventet. Och glöm inte att en sommarfestival är den perfekta förevändningen att sprida foton och videos i sociala medier och därigenom sprida information om eventet eller dela med dig av en känsloladdad berättelse.

Våga experimentera

"Friskt vågat, hälften vunnet" som det så vackert heter. Det här är den perfekta tiden att våga prova något nytt. Eftersom det under mer hektiska tider kan vara för riskfyllt att experimentera med marknadsföringen. Testa med en Facebook eller Instagram Story, gör en video eller experimentera med ovanligt, kreativt innehåll. Kanske har du alltid velat skapa en Facebook-kampanj eller testa en helt ny sociala medier-plattform. Under lugnare perioder kan du relativt riskfritt testa och utvärdera nya metoder. På så sätt kan du upptäcka nya möjligheter som sedan framgångsrikt kan införlivas i din marknadsföringsstrategi under högintensiva perioder såsom till exempel inför julen.

Din möjlighet

Underskatta inte utbytet av skräddarsydda marknadsföringsaktiviteter och betrakta sommarmånaderna som en stor möjlighet för dig och ditt företag. Många företag minskar sina marknadsföringaktiviteter liksom bemanningen till ett minimum. Om du förblir aktiv skaffar du dig ett övertag under de här avgörande månaderna samt förbnlir ett positivt minne hos dina kunder, både befintliga och potentiella. Skulle en viss avmattning märkas, trots alla dina ansträngningar, passa på att njuta av den kreativa pausen och optimera din verksamhet. Det viktigaste är att tänka långsiktigt. För även om din försäljning går ner, är dina marknadsföringsaktiviteter värda ansträngningen eftersom de gör att du står väl rustad fär den kommande högsäsongen. Du vet ju hur talesättet lyder, "som man sår, får man skörda!" Kontinuerlig, målinriktad marknadsföring ger dig långsiktiga framgångar och säkerställer att ditt företag blir framgångsrikt.

Kontakt

Start now

  • Acquire new and loyal customers
  • Expand your clientele
  • Increase your sales and profits

Become a partner now

or

Contact us